mobiel beamerscherm

De voordelen van een mobiel beamerscherm

Wanneer je beeld van een beamer wil projecteren, zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt er voor kiezen om het beeld te projecteren op een muur maar je kampt dan met kwaliteitsverlies. Daarnaast kun je er voor kiezen om een vast beamerscherm op te hangen. In dit artikel bespreken we een andere variant namelijk het mobiele beamerscherm.

Mobiel beamerscherm

Een mobiel beamerscherm is een beamerscherm dat je makkelijk kan verplaatsen. Wanneer je dit scherm wil verplaatsen is het makkelijk op te rollen en op een eenvoudige manier te vervoeren. Dit scherm komt niet uit het plafond zoals de gebruikelijke beamerschermen. Voor een mobiel beamerscherm wordt vaak een statief gebruikt. Dit statief is vaak ook makkelijk in- en uit te klappen.

Gebruik

Er zijn verschillende mobiele beamerschermen maar het gebruik van deze schermen werkt vrijwel altijd op dezelfde manier. Wanneer je het mobiele beamerscherm wilt gebruiken, maak je de boven- of onderkant van het scherm vast aan het statief dat voor het mobiele beamerscherm is bedoeld. Daarna kun je het scherm uitrollen en de andere kant van ht scherm vastmaken.

Formaat

Bij het kopen van een mobiel beamerscherm moet je rekening houden met het formaat van het beamerscherm. Het is daarom belangrijk dat je weet waarvoor je het mobiele beamerscherm gaat gebruiken. Wanneer het beamerscherm bedoeld is voor een kleine ruimte mag het formaat van het beamerscherm kleiner zijn dan wanneer het bedoeld is voor een grotere ruimte.

Lichtgewicht en tafelmodel

Bij mobiele beamerschermen heb je vaak ook nog de keuze om te kiezen voor een lichtgewicht beamerscherm. Dit is handig wanneer je het beamerscherm vaak wil gaan vervoeren. Er zijn ook speciale tafelmodellen die geplaatst kunnen worden op een tafel en geen statief nodig hebben. Dit is handig wanneer het mobiele beamerscherm vooral voor kleine groepen gebruikt gaat worden.

Accessoires

Naast de verschillende opties voor mobiele beamerschermen hebben veel producenten nog extra accessoires die gebruikt kunnen worden voor de mobiele beamerschermen. Er zijn bijvoorbeeld ook speciale projectortafels die bedoeld zijn om mobiele beamerschermen op te plaatsen.

One thought on “De voordelen van een mobiel beamerscherm

  1. Het belangrijkste van ieder visueel presentatiesysteem is dat er zoveel mogelijk licht van de projector in de ogen van het publiek komt. Vandaar dat een doorzicht projectiescherm meestal de beste projectiekwaliteit geeft vanwege het simpele feit dat bij een doorzicht projectiescherm het geprojecteerd licht met slechts gering lichtverlies direct op het oog van de kijker valt, wat optisch ten gunste van het geprojecteerde beeld komt.

Geef een reactie