Frame beamerscherm

Een frame beamerscherm met prachtige afwerking

Een frame beamerscherm is een speciaal soort projectiescherm. Hierbij wordt het projectiedoek op een frame gespannen, waardoor een mooi strak spanscherm ontstaat met een rand eromheen. Hierdoor ontstaat een prachtig vlak dat makkelijk te zien is om op je projecteren. Hierdoor worden er bij bedrijven in belangrijke presentatieruimtes vaak frame beamerschermen gebruikt, ook zijn deze schermen populair voor home cinema toepassingen, omdat het beeld mooi op het scherm komt en het bijna hetzelfde overkomt als een normaal bioscoop scherm.

Het frame

Om het projectiedoek goed strak te houden zit er een frame omheen. Dit frame is vaak zwart of grijs om het scherm zelf beter op te laten vallen. Het frame kan ook worden afgewerkt met zwart fluweel voor een extra goede uitstraling. Het frame wordt ook mooi afgewerkt met schuine hoeken, die netjes op het scherm passen om het er netjes afgewerkt eruit te laten zien.

Toepassingen

Door het mooie vlakke projectiedoek op een frame beamerscherm kan dit scherm meer detail laten zien dan andere beamerschermen. Hierdoor is een frame beamerscherm uitermate geschikt om presentaties op te houden die een grote hoeveelheid details bevat, zoals voor design of medische toepassingen, omdat het daar vrijwel noodzakelijk is om alles in detail te kunnen zien. Ook kunnen films bij home cinema toepassingen op een frame beamerscherm met een groot detail afgespeeld worden, waardoor het erg op een normale bioscoop lijkt.

Vormen en maten

Doordat het projectiedoek bij een frame beamerscherm op het frame wordt gespannen is het mogelijk om allerlei verschillende vormen en maten projectieschermen te maken. Het frame kan bijvoorbeeld in een hoek gebouwd worden, waardoor je een frame beamerscherm kan maken die rondloopt voor grote zalen. Ook is het door het frame mogelijk om vrij grote schermen te maken, dit komt omdat het frame een grote houvast geeft voor het scherm, waardoor het niet kan gaan vouwen of slap kan gaan hangen. Dit is op een frame beamerscherm erg belangrijk, omdat er op die manier een grote hoeveelheid detail zichtbaar is, zelfs op ronde en grote schermen.

Geef een reactie