Een goedkoop beamerscherm binnen handbereik

Presentaties (of ze nu zakelijk zijn of niet) moeten goed gebeuren. U wilt een toespraak of vakantiefilm zonder noemenswaardige moeite op het witte doek krijgen. Handmatig bediende beamerschermen zijn in zulke gevallen de perfecte oplossing: efficiënt en mobiel vormen ze een goedkope optie in een dure markt. Een handbediend projectiescherm is al beschikbaar vanaf €69, een koopje. Vooral vergeleken met elektrische beamerschermen is het handbediende beamerscherm dus een uitstekend alternatief.

Montage

Het monteren van een handbediend beamerscherm is buitengewoon eenvoudig. U kunt de behuizing gemakkelijk aan een muur of wand bevestigen, en door een ingebouwde veer is het mogelijk de gewenste afstand tot in detail te bepalen. Na afloop van de presentatie kunt u het scherm bovendien met een handomdraai weer in zijn behuizing terug rollen.

Mobiele en Vaste Beamerschermen

Er zijn verschillende soorten handmatig bediende beamerschermen. Het meest bekende onderscheid is tussen vaste en mobiele schermen. Mobiele beamerschermen kunt u overal mee naar toe nemen en zijn tevens licht transporteerbaar. Handig als u bijvoorbeeld een toespraak moet geven op locatie of met uw bedrijf een stand moet innemen op een beurs. Voor dit soort situaties is het mobiele beamerscherm uitermate geschikt.

Vaste handbediende beamerschermen zijn eveneens op veel verschillende locaties te gebruiken, op kantoor of gewoon lekker thuis. Dit soort schermen zijn verkrijgbaar in talloze uitvoeringen, waarvan de meeste consequent goedkoper zijn dan elektrische beamerschermen. Bijkomend voordeel is daarnaast de eenvoudige installatie.

CSR

Oudere varianten van het handbediende beamerscherm konden soms problemen geven bij het oprollen van het scherm, maar dit probleem is met CSR (Controlled Screen Return) definitief verleden tijd. Controlled Screen Return is een mechanisme waarin een veer is aangebracht. Deze veer zorgt er op zijn beurt voor dat het beamerscherm gecontroleerd wordt teruggerold, zonder plotselinge bewegingen. Op deze manier is het mogelijk om het scherm te bedienen met slechts één vinger. De handleiding? Makkelijker kan bijna niet. Duw het handvat rustig naar beneden en laat daarna los. Klaar. Soepel en beheerst, precies zoals u het wilt hebben tijdens een belangrijke presentatie of het tonen van een vakantiefilmpje.

Geef een reactie